Logiconnekt gaat voor zero emissie distributie met de FUSO eCanter

  • Emissievrije stads- en regiodistributie in de regio 071 met de FUSO eCanter
  • Volledig elektrische eCanter met lichtgewicht CityBOX opbouw als duurzaam alternatief

Onlangs heeft Logiconnekt, onderdeel van Duivenvoorde Transport, een FUSO eCanter in gebruik genomen. Met dit volledig emissievrije voertuig wordt invulling gegeven aan de ambitie om zero emissie vervoer in de regio Leiden en omstreken mogelijk te maken vanuit een hub in Zoeterwoude

Logiconnekt

Nog geen jaar geleden startte Duivenvoorde Transport een initiatief voor emissievrije stads- en regiodistributie in de regio 071. Vanuit een hub in Zoeterwoude worden goederen met zero emissie transportmiddelen op een schone en veilige manier vervoerd. Onlangs werd hiervoor een FUSO eCanter aangeschaft. Met een lichtgewicht CityBOX opbouw rijdt de volledig elektrisch aangedreven Canter een vaste route van gemiddeld nog geen honderd kilometer per dag. Initiatiefnemer Bernard Duivenvoorde: “FUSO is eigenlijk het enige merk dat een elektrische oplossing biedt op een 7,5-tons chassis. Met de eCanter willen we een duurzame stap in de goede richting zetten in het binnenstedelijke transport. Het CO2-probleem is collectief, de oplossing zou dat ook moeten zijn. Maar we maken graag als een van de eersten de ambitieuze doelstellingen concreet met dit zero emissie voertuig. Hopelijk volgen er meer. Zowel bij ons als bij andere bedrijven.” Op de FUSO eCanter gaan twee vaste chauffeurs rijden die gericht worden getraind om efficiënt met het voertuig om te gaan. Logiconnekt heeft bewust twee chauffeurs gekozen die affiniteit hebben met elektrisch vervoer om zo optimaal rendement te behalen.

Duurzaam alternatief

Nederlandse klanten als Logiconnekt die een FUSO eCanter in gebruik nemen, kiezen voor een groen alternatief. Hoewel de compacte 7,5- tons truck uitblinkt in stedelijke distributie, is de inzet van het elektrische voertuig zeer divers. Bij de keuze voor de elektrische truck van FUSO spelen verschillende factoren, zoals geluids- en emissiebeperking en verduurzaming van het wagenpark, een rol.

De FUSO eCanter is de eerste lichte vrachtwagen die lokaal emissievrij rijdt en daarbij geen geluidsoverlast veroorzaakt. De eCanter is ontwikkeld door Mitsubishi FUSO Truck & Bus Corporation (MFTBC) en wordt voor de Europese markt geproduceerd in Tramagal, Portugal.

Doordachte en bewezen techniek

De FUSO eCanter heeft een wielbasis van 3.400 mm die ervoor zorgt dat het voertuig dankzij de kleine draaicirkel goed uit de voeten kan in binnenstedelijk gebied. Met een GVW van 7.490 kilogram heeft de FUSO eCanter, afhankelijk van de opbouw en inzet, een laadvermogen tussen de 3.500 en 4.000 kilogram. De elektrische aandrijflijn van het voertuig bevat zes hoogspanningslithium-ion batterijen met 420 V en 82 kWh (13,8 kWh per stuk). De eCanter is daarmee niet alleen milieuvriendelijk maar ook economisch in gebruik. Volgens verschillende tests kan de FUSO eCanter zorgen voor een besparing op de brandstofkosten van ongeveer € 1.000 euro per 10.000 kilometer in vergelijking met een dieselmotortruck.

De elektrische aandrijving op de achteras wordt mogelijk gemaakt door de krachtige permanente elektromotor met een indrukwekkend vermogen van 129 kW (176 pk) en een koppel van 390 Nm. Daarmee versnelt de 7,5-tonner bijna als een personenwagen en is het koppel al beschikbaar vanaf stilstand. De maximale snelheid van de eCanter is begrensd, zoals bij alle voertuigen in deze gewichtscategorie. De accu’s maken een bereik van 100 kilometer mogelijk en overtreft daarmee in veel gevallen de dagelijkse afstand in het lichte distributieverkeer. Het kost ongeveer negen uur om de accu’s te laden met 7,4 kW, terwijl de tijd tot anderhalf uur gereduceerd wordt bij gebruik van een snellaadsysteem (50 kW).

De FUSO eCanter is standaard uitgerust met ABS, ESP en Lane Departure Warning System (LDWS) veiligheidssystemen. Aan het gemak van de chauffeur is ook gedacht door het voertuig te voorzien van elektrische raambediening, radio, navigatie en een extra display. Om het voor hen in de zomermaanden zo comfortabel mogelijk te maken is de eCanter voorzien van airconditioning. De eCanter biedt met deze inmiddels bewezen techniek een solide basis voor een transport inzet van verschillende klanten. Ook de opbouwvriendelijkheid van de FUSO eCanter zorgt voor veel flexibiliteit in de configuratie. FUSO valt net als Mercedes-Benz onder de vlag van Daimler. Mercedes-Benz truckdealers in Nederland staan garant voor een fijnmazig dealernetwerk voor onderhoud en reparatie van de eCanter.

Logiconnekt

Duivenvoorde Transport heeft ruime transportervaring in de retailsector. Omdat binnenstedelijke gebieden vollopen en daardoor de veiligheid afneemt terwijl de luchtvervuiling toeneemt, is men gestart met Logiconnekt. Met een hub vanuit Zoeterwoude ambieert men zero emissie stads- en regiologistiek. Vanuit 15.000m2 opslagruimte biedt men tevens voorraadbeheer, ompakken, verpakken en crossdocking aan. Naast het slim combineren van transportbewegingen, zoekt men ook continue naar andere efficiënte transportoplossingen zoals het gebruik van elektrische voertuigen.

Meer nieuws:

Diverse FUSO Canter uit direct voorraad leverbaar!

Nu op voorraad

De grootste voorraad van Nederland. Standaard 3 jaar of 100.000km garantie. Smalle en brede cabines leverbaar met diverse wielbasis lengtes. Neem contact met ons op voor meer informatie en voor de actuele voorraad.

Opbouw nodig? Meubelbak, open laadbak of een oprijwagen? Neem contact met ons op en maak gebruik van onze netwerk aan carrosseriebouwers.

FUSO canters uit voorraad leverbaar