FUSO-eCanter_03_700x467
FUSO-eCanter_04_700x467
FUSO-eCanter_02_700x467

eFUSO Canter, 0% uitstoot, 100% elektrisch, 100% truck

De eFUSOcanter :

De eFUSO Canter is een lichte vrachtwagen zonder uitstoot van CO2- en andere schadelijke stoffen en zonder geluidsoverlast. De eFUSO Canter is dé toekomst op het gebied van duurzame, stedelijke distributie.

De eFUSO Canter is een specialist op zijn gebied: de wendbare stadsheld, het onvermoeibare werkpaard, de flexibele alleskunner en de intelligente efficiëntiekampioen. Elke eFUSO Canter is gemaakt voor de uitdagingen in de stad, zoals leveringen in nauwe straatjes, een tonnenzware lading, inzet in moeilijk terrein of emissiearme inzet.

Wanneer is de eFUSO Canter verkrijgbaar?

De eFUSO Canter wordt in de loop van 2019/2020 op de Nederlandse markt verwacht. Op de hoogte blijven over de introductie, prijzen et cetera?

Interesse in eCanter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De eFUSO Canter in cijfers

De eFUSO Canter heeft een wielbasis van 3.400 mm die ervoor zorgt dat het voertuig dankzij de kleine draaicirkel goed uit de voeten kan in binnenstedelijk gebied. Met een GVW van 7.500 kilogram heeft de eFUSO Canter, afhankelijk van de opbouw en inzet, een laadvermogen tussen de 3.500 en 4.000 kilogram.

De elektrische aandrijflijn van het voertuig bevat zes hoogspanningslithium-ion batterijen met 420 V en 82 kWh (13,8 kWh per stuk).

De eFUSO is daarmee niet alleen milieuvriendelijk, maar ook economisch in gebruik. Volgens verschillende tests kan de eFUSO Canter zorgen voor een besparing op de brandstofkosten van ongeveer € 1.000 per 10.000 kilometer in vergelijking met een dieselmotortruck.

De elektrische aandrijving wordt mogelijk gemaakt door de krachtige permanente elektromotor met een indrukwekkend vermogen van 129 kW (175 pk) en een koppel van 380 Nm. Dit vermogen wordt overgedragen naar de achteras door een standaard transmissie. Daarmee versnelt de 7,5-tonner bijna als een personenwagen en is het maximale koppel al beschikbaar vanuit stilstand.

De maximale snelheid van de eFUSO is beperkt tot 80 kilometer per uur, zoals bij alle voertuigen in deze gewichtscategorie. De ongeveer 600 kilogram zware accu's maken een bereik van meer dan 100 kilometer mogelijk en overtreffen daarmee in veel gevallen de dagelijkse afstand in het lichte distributieverkeer. Het kost ongeveer negen uur om de accu’s te laden met 7,4 kW, terwijl de tijd tot anderhalf uur gereduceerd wordt bij gebruik van een snellaadsysteem (50 kW).

De eFUSO Canter
Actieradius 100 km
Laadtijd Normaal laden: 9 uur
Snel laden:
  • volledig opgeladen: 1u 45min
  • 80%: 1u
GVW 7.500 kg
Laadvermogen 3.500 - 4.000 kg
Wielbasis 3.400 mm
Max. snelheid 80 km/u
Veiligheid ABS, ESP, LDWS
Kosten Brandstofbesparing € 1.000 per 10.000 km
-30% onderhoudskosten

Veel gestelde vragen over de eFUSO Canter

Het vermogen van de elektromotor is 115 kW met een maximumkoppel van 390 Nm, beschikbaar vanaf de allereerste seconde.

Nee, bij de elektrische motor van de eFUSO Canter is een reductiekast inbegrepen. Deze is rechtstreeks verbonden met de transmissie. Dit betekent dat de eCanter in staat is om de wettelijke snelheidslimiet voor vrachtwagens te versnellen zonder te schakelen. Dit resulteert in minder slijtage en constante versnelling.

Elke accu heeft een capaciteit van 13,8 kWh. De eFUSO Canter heeft zes batterijpakketten en een totale capaciteit van 82,8 kWh.

Eén accu weegt 112 kg. De eCanter met een GVW van 7,49 t biedt nog steeds een laadvermogen van 4,5 t.

Het is mogelijk om de eFUSO Canter zowel met AC als DC op te laden via CCS Type 2-lader (conform EU). Dit betekent dat het mogelijk is om binnen een uur tot 80% capaciteit op te laden. Via AC duurt het maximaal 9 uur.

De dagelijkse werkroute kan worden georganiseerd via slimme navigatie volgens het FUSO-servicecentrum en laadstations. Het connectivity-systeem kan de belasting direct scannen en de vrije laadruimte bepalen om de bestuurder direct naar het volgende laadpunt te navigeren, om te zorgen voor de best mogelijke bezettingsgraad.

De eFUSO Canter heeft een bereik van ongeveer 100 km. Dit is zeker voldoende voor het dagelijks gebruik van gemeenten en huis-aan-huis-bezorgbedrijven. In de toekomst zullen we modulaire batterijpakketten aanbieden. Elke klant kan de batterijpakketten naar eigen behoefte aanpassen.

In tegendeel. Het transmissiesysteem is nu gemakkelijker te hanteren dan ooit: via de push-startknop kunt u de eFUSO Canter starten en via schakelaars kunt u de verschillende rijmodi kiezen: P, D, N en R.

Alleen speciaal met betrekking tot een hoogspanningstraining waaraan elke technicus moet deelnemen voordat hij aan het voertuig werkt. Vanwege systeembeperkingen zijn de onderdelen in de aandrijflijn nagenoeg slijtagevrij en hebben ze een zeer laag onderhoud. Alleen de koelvloeistof van het hoogspanningssysteem moet regelmatig worden vervangen.